2022. június 19., vasárnap

 

K.Amery Thaiföldön

Nong Nooch Tropical Garden Pattaya


A világ egyik legnagyobb és legszebb botanikus kertje Pattayán csodálható meg. Egyik érdekessége, hogy a világ legnagyobb pálmafa gyűjteménye, mintegy 1000 különböző pálmával, itt található. Többek között ezért is 2012 októberében a World Palm Association a Nong Nooch Gardent a világ legjobb pálmás parkjának választotta. Egy a több tucat kitüntetésből, amit a park az évek alatt begyűjtött.


A park története 1954-ben kezdődik, amikor egy szerelmes thaiföldi férfi feleségének, Nong Noachnak megvette a területet, hogy gyümölcsöt termesszenek. Idővel erről a tervről lemondtak, valószínűleg a durián túl büdös volt, így ha lassacskán is de megszületett a világ egyik legnagyobb kertje. A park mai napig családi kézben van, napjainkban a lányuk dolgozik szorgalmasan a park szépítésén és bővítésén.
A parkban egy állatkert is található, több ázsiai emlős állat, madár, pillangó, óriás hal mellett az elefántok a fő látnivalók. Ki kedve szerint, gyalog, biciklin, minibusszal vagy akár elefántháton is végigjárhatja a 240 hektár terjedelmes parkot. Sőt még csónakázni is lehet.

A látványosságokat felsorolni is lehetetlen. Kezdve egészen a szimmetrikusan elrendezett, tökéletesen ápolt bokrokkal rendelkező franciakertel, amely Versailles-i kertek mintájára készült, egészen a Stonehenge-t imitáló kőkertig. Nagyon érdekes a Skywalk, egy árnyékos, 1,1 km hosszú pálya, amely a Formal Garden-en, az Európai Kerten, a Tropical Palm Garden-en, a Butterfly Hillen keresztül vezet. Természetesen templomok sem hiányozhatnak.

De a csodák természetesen maguk a növények és a virágok. Az egész napos túránkat a számtalan étteremben pompás chilis ízekkel fejezhetjük be és végül a színes műsorokkal a kulturális teremben. Klasszikus thai táncok, Muay Thai box, antik dobos előadások vagy az elefántos műsor, egyszóval van minden, ami szem szájnak ingere.

Nyitvatartás, minden nap reggel 8:00 - 18:00

A mellékelt film a parkot mutatja be.

https://www.youtube.com/watch?v=0YAD3GQZmvY

A rövid videó természetesen csak egy szegény kóstolót nyújthat a park kincseiről, de így is érdemes megnézni.
Ez a film a barátom
Lillawadee munkája, aki a YouTube csatornán rendszeresen tájékoztat Thaiföldről.

A filmjei közül itt lehet böngészni.

https://www.youtube.com/results?search_query=lillawadee+videos


További posztok - "A thaiföldi életfilozófia" - itt találhatók

https://www.facebook.com/KarcsiAmery


Magamról: Posztjaim, ismereteim célja a valós thaiföldi mentalitás bemutatása, amelynek ismerete nagyon megkönnyítheti az ottani életünket, de akar rövid szabadságunkat is. A Thaiföldről létező tévedések és tévhitek, és az ebből adódó problémák, engem néha tényleg alaposan meghökkentenek. Az én posztjaim nem fognak (mindig) turistás látványosságokról, hotelekről, strandokról, bárokról mesélni, ilyen oldalak vannak elegen. Posztjaim elsősorban a thaiföldi életről fognak szólni, ismertetni, mesélni.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  K.Amery Thaiföldön Végszó? Németországban van egy mondás, hogy; - “Mindennek (egy) vége van csak a kolbásznak van két vége.” Most nem tudo...